Monday, February 8, 2010

Gotong royong Chandan Desa - 7 Feb 2010


Akhirnya impian terlaksana!

Semenjak kerja-kerja penambah baikan longkang besar ( monsoon drain ) Chandan Desa ini dimulakan, saya telah mengimpikan untuk menganjurkan program gotong royong di sini.

Mimipi saya tak sama dengan orang lain mungkin. :)

Monsoon drain Chandan Desa ini dikenal pasti sebagai penyumbang kepada masalah banjir kilat penduduk setempat.

Setelah beberapa bulan membuar susulan kes ini dengan pihak MBI, akhirnya kerja-kerja pembaikan longkang selesai. Dan tibalah masanya untuk melibatkan penduduk sekitar agar rasa tanggung jawab terhadap alam sekeliling dapat dipupuk.

Ironinya, menurut salah seorang petugas MBI, longkang ini pernah mendapat status longkang terbaik dalam Malaysia!

Hukum alam. Benda baik kalau tidak dijaga baik lama kelamaan akan menjadi tidak baik juga.

Sekalung tahniah buat penduduk Chandan Desa yang telah bertungkus lumus menjayakan program ini. Terutama kepada peserta kanak-kanak kami yang cukup hebat lagaknya memakai boots!

Saya juga ucapkan ribuan terima kasih kepada para petugas MBI diketuai Encik Zackaria, yang telah memberikan kerja sama cukup baik.Ambil peluang naik loriMajlis Bandaraya Ipoh ( MBI ) yang memberikan kerjasama cukup baikWakil Srikandi KEADILAN , Iza Suraya Hj Zainudin


Pada keadaan biasa, tentu tak ada peluang buat begini.Bergotong royong dan tolong menolongPenat!Bergambar besama setelah selesai program. Turut hadir memberi sokongan, Ahli Parlimen Gopeng, Dr Lee Boon Chye

2 comments:

kasihkirana said...

no wonder u look tired when i saw u in court YB...good job

寶貝 said...

我愛那些使自己的德行成為自己的目標或命定的人..............................